Hit van de nineties opnieuw in de belangstelling

Zing mee als je durft en dans!

Robin Schulz giet de megahit ‘Alane’ van Wes Madiko in een nieuw jasje. Gecombineerd met een prachtige video komt de boodschap goed over. Toch? Of toch niet helemaal… Het lied is een van de meest onverstaanbare hits aller tijden. Vaak meegezongen en in ieder land dacht men iets anders te verstaan…Het was niet geheel duidelijk waar het lied over ging maar meezingen was heerlijk.

‘Alane’ gaat over liefde, over de wereld. Over natuur. Over Samen. Over vrijheid en jezelf kunnen zijn. En dat maakt deze song zo actueel. Er wordt gezongen in Kameroens Duala, een taal die wordt gesproken door de Duala-stam. Duala (ook wel Bantu-Kana). Het is een beeldende en metaforische taal die je eigenlijk niet woord voor woord kan vertalen maar op het internet vind je diverse vertalingen. De video neemt je mee over de hele wereld waar professionele dansers, maar ook mensen zoals jij en ik dansen op ‘Alane’.

Muziek is universeel…Dans is universeel…juist in deze tijd is samen zo belangrijk. Dans mee!!! En zing…als je durft!