Wat is een artist in residence?

Dit jaar is Willy Heramus onze artist in residence. Maar wat is dat eigenlijk? Een artist in residence van de Stichting Roosendaal Danst is een danser/choreograaf/docent die wordt uitgenodigd om tijdelijk een woon- en werkplek te betrekken los van zijn bekende omgeving waardoor de danskunstenaar de gelegenheid krijgt om onderzoek te doen, nieuw werk te creëren of projecten voor te bereiden en uit te voeren. Hierin staat ook het ontmoeten van andere culturen, danskunstenaars en diverse omgevingen centraal.

De artist in residence werkt samen met diverse groeperingen in de samenleving, (dans)scholen en instellingen om zo vernieuwingen in het werkveld van de dans te promoten en nieuwe kwaliteiten toe te voegen.

De artist in residence geeft voorstellingen, workshops en presentaties en brengt zo een boeiende nieuwe blik in het dansgebied binnen en buiten Roosendaal tot stand. Zo is de artist in residence een echte ambassadeur voor de Gemeente Roosendaal.

De artist in residence werkt samen met en onder leiding van onze artistiek leider Jacques van Meel van de Stichting Roosendaal Danst!