Online festival vanaf 24 december in samenwerking met culturele partners

#roosendaalfestival met o.a. Waylon, Michelle David en Het Zuidelijk Toneel

24 december tot en met 17 januari | online op www.roosenaalfestival.nl

Niets te doen in deze tweede lockdown? Roosendaalse culturele instellingen bieden de uitkomst: een online festival met maar liefst 50 acts binnen een week uit de grond gestampt. Variërend van jazz tot muzikale workshops en van cabaret tot vermaak voor het hele gezin. CultuurCompaan lanceert donderdag 24 december samen met haar partners De Kring en Tongerlohuys #roosendaalfestival.

Het is een cadeau aan de stad, zo aan het einde van dit bijzondere en bizarre jaar. Alle (live) streams zijn gratis te bekijken op www.roosendaalfestival.nl. CultuurCompaan stuitte op het #eindhovenfestival en dacht: “Dat kunnen wij ook!” Samen met De Kring is direct gezocht naar passend aanbod. Zowel lokale als landelijke en zelfs internationale artiesten en gezelschappen presenteren hun aanbod op het platform.

Op deze manier krijgen gezelschappen en artiesten toch nog een podium, in een jaar waarin optreden nauwelijks mogelijk is geweest. In het ruime aanbod zit echt voor ieder wat wils, voor jong en oud. Lokale gezelschappen als Theaterwerkplaats Tiuri, De Vrouwen van Wanten, Het Dansatelier, JONG! en studenten van MBO DANS vertonen hun registraties. Het Zuidelijk Toneel laat onder andere een opname zien van ‘Marx’, gespeeld door Frank Lammers. Als topartiest van Nederlandse bodem is Waylon opgenomen in het festivalprogramma. Op nieuwjaarsdag is een registratie te zien van zijn oud- en nieuwconcert, dat wordt opgenomen op 30 december in De Vorstin in Hilversum. Daarnaast is de samenwerking gezocht met bijvoorbeeld Gebouw-T voor onder andere een live stream van de Amerikaanse soulformatie Michelle David & The Gospel Sessions.

De website www.roosendaalfestival.nl gaat op donderdag 24 december online. Ruim 3 weken lang (tot en met 17 januari) zijn meer dan 50 streams te zien. Het festival is gratis, maar men kan een donatie achterlaten bij de verschillende programmaonderdelen.

Het festival is voortgekomen vanuit het project ‘Ik vergeet je niet’, dat alle inwoners van Roosendaal creatieve en originele oplossingen biedt om zich thuis bezig te houden en te vermaken. #roosendaalfestival wordt ondersteund door de gemeente Roosendaal.