De podcast teaser “Suiker en het zoete leven van Maria van Loon”

Via de podcast apps Spotify, Apple en Google kun je luisteren naar de 6-delige podcast over de verbeelding van het leven van Maria van Loon en de periode waarin ze leefde. Iedere week is er een nieuwe aflevering te beluisteren. Een korte introductie is nu al te vinden op het podcast kanaal.

In 1942 stierf Maria van Loon van Gilse in het Haagse Eykenburg, een pension voor welgestelde , katholieke dames. Hoe kwam ze daar terecht? Haar fraaie geboortehuis pronkt nog altijd op de Markt in Roosendaal. Het aangrenzende Emile van Loonpark is vernoemd naar haar vader. En ze rust, samen met haar man Vincent, op een begraafplaats in Roosendaal. We gaan op zoek naar antwoorden in deze  6-delige podcast serie.

De teaser is beluisteren via deze link