Roosendaal Danst! Roosendaal is jarig en trakteert op…. | ‘Een week lang dans in Roosendaal’

Wij bestaan 10 jaar en dat vieren we met o.a. een nieuw project in samenwerking met Gouden Dans! We gaan vanaf woensdag 14 juni starten met de repetities o.l.v. choreograaf Tineke Veenhof, die ook ons project in 2021 geleid heeft. Het nieuwe project resulteert in de theatervoorstelling ‘Suiker’ in de Grote Zaal van theater De Kring op zondagmiddag 17 september. Het wordt een eigenzinnige voorstelling over de trots van Roosendaal. De aardse suikerbiet spreekt tot de verbeelding en vormt het vertrekpunt voor poëtisch en feeëriek danstheater, uitgevoerd door 40 oudere amateurdansers. Doe jij ook weer mee?

Belangrijk om te weten: 
– De repetities zijn altijd op woensdag. We streven ernaar om de 40 deelnemers te verdelen in 2 groepen van 20. Groep 1 repeteert van 10.00 – 12.00 uur en groep 2 van 13.00 – 15.00 uur. Tussen 12.00 en 13.00 uur is er een pauze met 2 groepen, zodat je ook de andere deelnemers leert kennen. We dansen immers allemaal samen op het grote podium tijdens de voorstelling.
– We willen graag dat je elke woensdag aanwezig bent. We kunnen wel ons voorstellen dat je een paar vakantieweken in de ruim 3 maanden repetitietijd gepland hebt. Dat moet kunnen. Ga je echter bv 6 weken weg, dan kun je helaas niet meedoen. Er zijn 2 dagen, waarop je aanwezig moet zijn, om deel te kunnen nemen aan het project en dat zijn: woensdag 13 september(generale repetitie in De Kring) en zondag 17 september (voorstelling).  Ziek worden is uiteraard nooit te voorspellen en we hopen sowieso dat jullie nog heel lang allemaal gezond blijven!
– We hebben een fijn repetitielokaal tot onze beschikking en wel in Het Cultuurhuis, Bovendonk 111 te Roosendaal. Er is voldoende parkeergelegenheid en een gezellige ontmoetingsruimte voor een praatje en een drankje.
– Ook als je een fysieke beperking hebt, kun je met ons project meedoen. Blijf dus niet in je eentje thuiszitten! Twijfel je, mail of bel ons even.
– Je hebt geen speciale kleding/schoenen voor de repetities nodig. Draag wat jij comfortabel vindt.
– Het inschrijfgeld voor het gehele project is € 35,00. Je kunt eerst een paar keer meedoen, om ervan overtuigd te zijn dat je echt graag mee wilt doen, alvorens te moeten betalen. De koffie/thee in Het Cultuurhuis kost € 0,50 per kopje. Breng ook zelf een flesje drinken mee, daar voldoende vocht noodzakelijk is tijdens het bewegen. Let op: geld mag nooit een drempel zijn voor deelname aan ons project! Is € 35,00 te veel geld voor je? Laat het ons weten en we vinden samen een oplossing.
We willen graag meer balans in het aantal dames/heren. Ken jij heren in je familie, kennissenkring of buurt? Haal ze over om eens een keer mee te komen op proef. We willen zo graag de mensen, die soms wat eenzaam zijn en het nodig hebben, erbij betrekken. We kennen allemaal wel zulke mensen in onze omgeving. Via jullie hopen we ze te bereiken en een fijne zomer te laten beleven. Bewegen op muziek kan iedereen en is leuk.
We gaan voor het project ‘Suiker’ objecten voor op het toneel en kostuums maken o.l.v. mode-ontwerpster Saskia de Frel. Ben je creatief en/of kun je goed met de naaimachine overweg? Ongeveer 10 dagen verspreid over 10 weken, gaat Saskia met de groep creatieve mensen werken.
Je kunt je opgeven zowel voor de dansgroep als voor de creatieve groep, maar ook alleen voor de creatieve groep of alleen voor de dansgroep. Ken jij mensen die kleding kunnen maken en het leuk vinden om met de creatieve dagen mee te doen? Leg het ze voor en neem contact met ons op.
We hopen dat jullie weer meedoen met ons project. Meld je aan met je naam en mobiele telefoonnummer via: info@roosendaal-danst.nl
Heb je nog vragen? Mail ons op info@roosendaal-danst.nl of bel met Adriënne Roks: 06 235 610 48
Het project ‘Suiker’ is tot stand gekomen met medewerking van Museum Tongerlohuys, CultuurCompaan, Theater De Kring, Heemkundekring De Vrijheit van Rosendale en Cultuur verbindt Roosendaal.