Festival Roosendaal Danst! | Dans en Film

De opening van het festival op vrijdag 23 september vindt plaats door de wethouder van cultuur Arwen van Gestel,  de voorzitter van Roosendaal Danst! Jacqueline Chamuleau en de artistiek leider van Roosendaal Danst! Jacques van Meel.

Foto’s

Vrijdag 23 september, 19:30 uur, C-Cinema en De Kring, Roosendaal

Inloop van 18.30 – 19.30 uur

De avond start in C-Cinema en wordt vervolgd in Theater de Kring

C-Cinema, Nieuwstraat 2, Roosendaal / De Kring, Kerkstraat 1, Roosendaal

Kaartverkoop: www.dekringroosendaal.nl / € 19,50 (incl. consumptie)

Film: Rerum Natura

In deze première van de film- en dansvoorstelling van Tomas Ntamashimikiro en Raphaël Albanese, onderzoeken 2 multidisciplinaire kunstenaars de grens tussen mens en natuur, en stellen uiteindelijk de vraag: waar stopt de omgeving en waar begint de mens?
Door te werken met tekst, muziek, dans en film kunnen Raphaël en Tomas experimenteren hoe ze de boodschap van Rerum Natura zoveel mogelijk kunnen overbrengen als een ervaring.

Live-performance: In-between

Première van een live performance door Kelly Vanneste (Roosendaals dansgezelschap Particles). In-between is een solovoorstelling geïnspireerd door de kracht van de mens die zichzelf kan hervinden. Een zoektocht naar hoe je je identiteit los kan laten, hoe je een nieuwe identiteit vindt, maar vooral over wat er tussendoor gebeurt……

Particles is een professioneeel dansgezelschap onder leiding van de Indiaas/Nederlandse kunstenaar Nishant Bhola. In zijn multidisciplinaire dansvoorstellingen onderzoekt Nishant wat mens-zijn is in de 21e eeuw.

Zaterdag 24 september, 14:30 en 19:00 uur, De Kring, Roosendaal

Inloop van 13.30 – 14.30 uur | 18:00 – 19:00 uur

De Kring, Kerkstraat 1, Roosendaal

Kaartverkoop: www.dekringroosendaal.nl  € 10,00  /  t/m 12 jaar € 7,50 (incl. consumptie)

Dansamateurs en -Professionals

Roosendaal Danst! verbindt amateurdansers jong/oud en dansstudenten met professionele dansers. Traditiegetrouw is tijdens ons festival op zaterdag het podium voor leerlingen van amateurscholen uit Roosendaal en omstreken, en uit Vlaanderen. Tussendoor zijn er performances te zien van dansprofessionals Kevin Sluijters en Rohiet Tjon Poen Gie.

Op deze dag zijn er 2 voorstellingen met korte dansoptredens. ’s Middags ligt het accent op kinderen t/m 12 jaar en ’s avonds op jongeren vanaf 13 jaar.

Beide voorstellingen worden afgesloten met een finale van alle dansers o.l.v. Kristel van Meer.

Zondag 25 september, 15:00 uur, C-Cinema, Roosendaal

Inloop vanaf 14.00 uur

C-Cinema, Kerkstraat 1, Roosendaal

Kaartverkoop: c-cinema.nl/filmaanbod-roosendaal € 10,00   (incl. consumptie)

Het programma van Roosendaal Danst i.s.m. C-Cinema en Gouden Dans:
– 14.00 uur: inloop foyer
– 14.45 uur: filmzaal open
– 15.00 uur: film vertoning met nagesprek
– 16.00 uur: In de foyer een danssalon met Louis Swing Orchestre.

Roosendaal ontmoet Roosendaal

Ruim 30 dames en heren dansen in vlammend rood, dwars door het actieve Roosendaalse decor. Van Passerelle via Stadsoevers naar Wouwse Plantage en tal van andere bijzondere plekken. Onderweg ontmoeten ze collega dorps- en stadsbewoners zoals o.a. IQ Aarmoeinieke, Harmonie Sint Caecilia, Van Gin Kaante, Nouveau, Onderling Kunstgenot, Graag Gedaan , Boosters , bewoners van De Snip, zusters en paters, maar ook de lokale politici. Een vrije combinatie van Zwaan-kleef-aan en de Rattenvanger van Hamelen.

Download de informatie flyer HIER