DANSKUNST ACHTER HET HEK

Stichting Roosendaal Danst! verbindt het lockdowngevoel met de emotie om nu in de Oekraïne te leven.

Deze korte dansfilm voor twee dansers op het voorplein van het Tongerlohuys met het gesloten hek wil een positieve bijdrage leveren aan onze ingewikkelde tijd.

Kunst in de lockdownperiode en oorlogstijd hebben veel overeenkomsten. Het dansen achter een gesloten hek is typerend voor onze oorlog- en pandemiewereld. Niet alleen de fysieke afstand, maar ook de onvrijheid is moeilijk voor onze hedendaagse samenleving. We sluiten aan bij het support van de Gemeente Roosendaal mbt de inwoners/vluchtelingen uit de Oekraïne.

Dansers Rohiet Tjon Poen Gie en Yaniv Dagan creëerden indrukwekkende beelden olv choreograaf/artistiek leider Jacques van Meel. Muziek is van Joshua Trebi (Freedom of Movements). Het project is zowel gefilmd als gefotografeerd. Cineast/editor: Frank Trebi (Ghana) en Ineke Stofmeel (Roosendaal).

Foto’s klik hier

Film klik hier